"Daca as fi fost presedinte, nu as fi incercat sa petrec zece zile la Martha's Vineyard", a declarat republicanul Mitt Romney, favorit in sondaje pentru nominalizarea republicana la Casa Alba.

"Daca ati fi presedinte al Statelor Unite si tara s-ar afla in criza, iar noi suntem in acest moment in plina criza a somajului, atunci nu ar trebui sa plecati in vacanta", a adaugat el.

Un purtator de cuvant al Casei Albe a afirmat insa ca "presedintele Statelor Unite ramane presedinte al Statelor Unite indiferent unde merge", scrie Mediafax.

Consilierul pentru lupta antiterorista al lui Obama, John Brennan, a plecat impreuna cu acesta catre Martha's Vineyard, unde va ajunge saptamana viitoare si consilierul economic Brian Deese, a adaugat Joshua Earnest.

Citeste si:

"Presedintele este constient de faptul ca responsabilitatile sale sunt importante si ca trebuie sa si le asume 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an", a afirmat el.

Obama isi petrece vacanta pentru al treilea an consecutiv la o ferma din insula situata in statul Massachusetts, in nord-estul Statelor Unite, impreuna cu sotia sa, Michelle, fiicele lor, Sasha si Malia, si un grup de prieteni. In perioada vacantei, Obama va juca golf si va face excursii in zona, insa va lucra si la discursul pe care intentioneaza sa-l sustina la 5 septembrie, a precizat Earnest.

Administratia americana a anuntat miercuri ca presedintele va prezenta, la inceputul lunii septembrie, un nou plan pentru crearea de locuri de munca si relansarea cresterii economice.