UBS si Credit Suisse, cele mai mari banci din Elvetia, au negat informatiile aparute pe pietele financiare potrivit carora ar fi accesat o facilitate de finantare de la Rezerva Federala a SUA (Fed), potrivit cotidianului britanic Financial Times, citat de Mediafax.
Actiunile celor doua banci au scazut vineri, in ton cu restul cotatiilor din sectorul financiar european. Pretul actiunilor UBS a pierdut 3,2%, iar Credit Suisse 2%. Evolutia acestora a fost, insa, mai buna decat a celor mai multe institutii de credit mari din Europa.

Pietele financiare au speculat ca o banca din Elvetia a accesat lichiditati de la Fed, printr-o tranzactie realizata prin intermediul Bancii Nationale a Elvetiei.

UBS si Credit Suisse au negat, prin intermediul unor comunicate, accesarea de fonduri de la Fed.

Actiunile altor mari banci europene se aflau in scadere puternica la 12:00 GMT, din cauza temerilor privind stabilitatea sectorului financiar european. HSBC a pierdut 5,7%, Lloyds 5,27%, in timp ce, in Franta, Societe Generale a coborat cu 2,3%, iar BNP cu 3,55%.

Pe piata din Spania, Santander sui BBVA au scazut cu 2,7%, respectiv 1,84%, iar in Italia principalele banci, Intesa Sanpaolo si UniCredit, au inregistrat declinuri de 4% si 3,77%. Bancile germane Deutsche Bank si Commerzbank au pierdut 4%, respectiv 2,64%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri