Magnatul media, Rupert Murdoch, planuieste sa lanseze un canal tv care va divuza doar stiri cu specific economic. Murdoch a declarat, intr-un interviu acordat Newsweek, ca noul post tv va fi disponibil pana la finele acestui, discutiile cu operatorii de cablu aflandu-se deja intr-un stadiu avansat.

Aceasta noua investitie vine in completarea celor peste 1,5 miliarde de dolari investiti anul trecut in achizitionarea portalul de internet myspace.com sau a grupului ING Entertainment care are in proprietate mai multe site-uri de divertisment. In perioada urmatoare News Corp doreste sa ofere direct conexiune de banda larga si de mare viteza, prin intermediul operatorilor tv prin satelit, pe care concernul media ii detine deja.

Rupert Murdoch detine circa 30 % din News Corp., un imperiu care include retelele de televiziune Fox si Sky, studiourile de film Twentieth Century Fox, ziarele britanice „Times” si „Sun”, precum si operatori TV prin satelit in toata lumea. Murdoch a declarat recent intr-un interviu ca “internetul este de abia la inceput” si ca investitiile viitoare ale grupului News Corp. se vor canaliza in aceasta directie.