Guvernul din Polonia ar putea amana vanzarea unei participatii de 15% la PKO Bank Polski, cea mai mare banca din tara, din cauza conditiilor dificile din piata, transmite Bloomberg.
Statul polonez detine in prezent 51% din titlurile PKO.

"Daca ar fi sa decidem acum, as inclina spre suspendarea vanzarii"
, a declarat ministrul de Finante, Aleksander Grad.

Guvernul va lua decizia finala pe 23 august si ar putea opta pentru amanarea vanzarii pana dupa alegerile parlamentare din octombrie, a adaugat Grad, potrivit Mediafax.

El si-a exprimat speranta ca Polonia va reusi sa vanda participatia la PKO in acest an.

In iulie, la publicarea prospectului de emisiune, banca a anuntat ca Ministerul de Finante si banca de stat Bank Gospodarstwa Krajowego vor oferi 13%-15% din actiunile PKO. Oferta valora la momentul respectiv cel putin 6,75 miliarde de zloti (2,4 miliarde de dolari), iar tranzactia ar fi trebuit sa aiba loc la sfarsitul lui septembrie sau inceputul lui octombrie.

Chiar daca vanzarea participatiei la PKO nu va avea loc in acest an, tinta veniturilor din vanzari de active, de 15 miliarde de zloti (5,2 miliarde dolari) nu este in pericol, a precizat Grad.

Statul polonez a obtinut in acest an aproape 12 miliarde de zloti (4,5 miliarde dolari) din vanzari de participatii la companii, iar ministrul de Finante a explicat ca diferenta va fi acoperita prin tranzactii de dimensiuni medii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri