Circa 45% din concedieri vor avea loc la banca de investitii a UBS, 35% vor afecta divizia de wealth management si divizia bancara elvetiana, iar operatiunile de asset management si wealth manageemnt din SUA vor asigura cate 10% din planul de disponibilizari, potrivit unui comunicat transmis de grup.

UBS avea 65.707 de angajati la finele lunii iunie.

Directorul general al bancii, Oswald Gruebel, vrea sa reduca cheltuielile anuale cu 2 miliarde franci elvetieni (2,5 miliarde de dolari) pana la sfarsitul lui 2013, dupa ce a retras tinta de profit a bancii din cauza "perspectivelor economice tot mai slabe".

Cele mai mari 50 de banci din lume au anuntat concedierea a aproape 60.000 de angajati de la inceputul anului pana in prima saptamana din august, cel mai prost an din 2008, potrivit datelor Bloomberg.

Citeste si:

Credit Suisse, a doua mare banca elvetiana, a anuntat luna trecuta ca va concedia 2.000 de persoane, adica 4% dintre agnajati, pentru a economisi nu miliard de franci pe an incepand din 2012.

UBS a anuntat, in timpul crizei financiare mondiale, concedieri totale de 18.500 de angajati, dupa deprecierea activelor si pierderi pe credite in valoare de 58 miliarde de dolari si inregistrarea, in 2008, a celei mai mari pierderi financiare din istoria corporatista a Elvetiei.

Profitul UBS a scazut cu 49% in trimestrul al doilea fata de aceeasi perioada a anului trecut, din cauza rezultatelor slabe ale bancii de investitii. Divizia va pierde 9% dintre cei 17.776 de angajati.