Guvernul francez vrea sa consolideze veniturile statului din anul 2012 cu pana la 10 miliarde euro, prin masuri de eliminare a unor reduceri de taxe, incluse intr-un pachet de reforma menit sa asigure ca tintele de deficit nu vor fi ratate in pofida incetinirii cresterii economice.

Masurile au fost puse la punct de ministrii Bugetului si Finantelor la cererea presedintelui Nicolas Sarkozy, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Sarkozy si-a intrerupt recent vacanta pentru a convoca o intalnire de urgenta cu principalii ministrii din guvern, dupa ce actiunile de la Paris au fost afectate de speculatii in piata privind posibilitatea retrogradarii ratingului Frantei de la triplu A si consecintele crizei datoriilor de stat din zona euro pentru bancile franceze.

Premierul Francois Fillon va prezenta pe larg planurile, masurile incluzand eliminarea unor scutiri de taxe si a unor stimuelnte fiscale, care ar putea aduce venituri suplimentare de pana la 10 miliarde euro la bugetul pe 2012.

Inainte de finalul acestui an vor fi prezentate noi masuri pe partea de cheltuieli.

Cu opt luni pana la alegerile prezidentiale care se anunta intens disputate, Sarkozy incearca sa evite taierile puternice de cheltuieli implementate in Italia si Spania, luand la ochi persoanele cu venituri mari, care vor fi nevoiti probabil sa suporte o crestere simbolica a taxelor.

Masurile ar putea afecta si creditele fiscale acordate corporatiilor, dar si exceptiile de la plata contribuitiilor sociale pe orele suplimentare prestate de angajati, potrivit unor surse oficiale implicate in consultarile din guvern.

Guvernul francez vrea sa reduca deficitul bugetar la 5,7% in acest an si 4,6% in 2012, de la 7,1% in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Miliardarii lumii au mai multi bani decat 60% din populatia mondiala