Guvernul francez vrea sa consolideze veniturile statului din anul 2012 cu pana la 10 miliarde euro, prin masuri de eliminare a unor reduceri de taxe, incluse intr-un pachet de reforma menit sa asigure ca tintele de deficit nu vor fi ratate in pofida incetinirii cresterii economice.
Masurile au fost puse la punct de ministrii Bugetului si Finantelor la cererea presedintelui Nicolas Sarkozy, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Sarkozy si-a intrerupt recent vacanta pentru a convoca o intalnire de urgenta cu principalii ministrii din guvern, dupa ce actiunile de la Paris au fost afectate de speculatii in piata privind posibilitatea retrogradarii ratingului Frantei de la triplu A si consecintele crizei datoriilor de stat din zona euro pentru bancile franceze.

Premierul Francois Fillon va prezenta pe larg planurile, masurile incluzand eliminarea unor scutiri de taxe si a unor stimuelnte fiscale, care ar putea aduce venituri suplimentare de pana la 10 miliarde euro la bugetul pe 2012.

Inainte de finalul acestui an vor fi prezentate noi masuri pe partea de cheltuieli.

Cu opt luni pana la alegerile prezidentiale care se anunta intens disputate, Sarkozy incearca sa evite taierile puternice de cheltuieli implementate in Italia si Spania, luand la ochi persoanele cu venituri mari, care vor fi nevoiti probabil sa suporte o crestere simbolica a taxelor.

Masurile ar putea afecta si creditele fiscale acordate corporatiilor, dar si exceptiile de la plata contribuitiilor sociale pe orele suplimentare prestate de angajati, potrivit unor surse oficiale implicate in consultarile din guvern.

Guvernul francez vrea sa reduca deficitul bugetar la 5,7% in acest an si 4,6% in 2012, de la 7,1% in 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri