Pretul aurului a continuat joi sa scada puternic si a pierdut 180 de dolari in ultimele doua sedinte, dupa ce a atins marti un nou record istoric de peste 1.911 dolari pe uncie, pe fondul optimismului investitorilor privind discursul de vineri al sefului bancii centrale a SUA, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Presedintele Federal Reserve, Ben Bernanke, se va adresa la sfarsitul acestei saptamani mai multor sefi de banci centrale invitati la conferinta organizata anual de banca centrala americana la Jackson Hole, Wyoming. Discursul de anul trecut de la acest eveniment a pregatit terenul pentru programul "QE2" de lichiditate si stimulare a economiei, prin care Fed a cumparat obligatiuni de 600 miliarde de dolari de pe piata secundara.

Investitorii au asteptari ridicate si de la discursul din acest an, insa putini anticipeaza o noua initiativa de tip QE. Majoritatea observatorilor anticipeaza ca seful Fed sa sublinieze inca odata ca banca centrala este pregatita sa ia masuri daca va fi necesar.

"Judecand dupa comportamentul recent al pietelor, investitorii se asteapta ori la un pachet de stimulare, ori la prezentarea unor masuri din arsenalul lui Bernanke. Oricum, anticipam ca piata se pregateste pentru dezamagire, deoarece este foarte putin probabil sa apara un program QE3", comenetaza un strateg al IG Markets.

Bursele din intreaga lume sunt in crestere, pietele europene urcand cu 0,8% in timp ce indicele MSCI al burselor globale avanseaza cu 0,4%.

Aurul, considerat un activ sigur in perioade de incertitudine si volatilitate pe piete, si-a continuat declinul puternic de miercuri, cand a inregistrat cea mai abrupta corectie dupa 1980 a cotatiilor futures.

Pretul spot al aurului a coborat la 1.732 dolari pe uncie, cu circa 180 de dolari mai redus decat maximul istoric de 1.911,46 dolari pe uncie atins marti.

Pretul aurului a urcat cu 400 de dolari pe uncie din iulie, pe fondul temerilor privind o noua runda de recesiune globala si crizei datoriilor de stat din Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri