Economia Statelor Unite a inregistrat in trimestrul al doilea o crestere de numai 1%, sub estimarile initiale de 1,3%, iar presedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke, considera ca factorii care franeaza dezvoltarea sunt mai degraba de natura persistenta decat temporara, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Increderea americanilor in economie a scazut puternic in august, ceea ce reduce perspectivele unei redresari puternice a ritmului de dezvoltare in al doilea semestru.

In pofida ritmului anemic de crestere din primul semestru si a erodarii increderii in economie, analistii nu se asteapta la revenirea recesiunii.

"Chiar daca indicatorii de incredere s-au prabusit, principalele date economice nu sugereaza ca economia a reintrat in recesiune", a declarat Harm Bandholz, economist sef la UniCredit Research in New York.

Anticipam in schimb ca ritmul de crestere se va intensifica in semestrul al doilea la circa 2%.

Presedintele Rezervei Federale (Fed), Ben Bernanke, a declarat la reuniunea anuala a bancilor centrale organizata de institutie la Jackson Hole, Wyoming, ca factorii care restrang cresterea sunt mai degraba de natura persistenta decat temporara.

El nu a prezentat insa noi masuri monetare de sustinere a economiei.

Analistii se asteptau ca datele privind cresterea PIB in trimestrul al doilea sa fie revizuite la 1%, ritm care confirma ca economia aproape a stagnat in primul semestru.

In primele trei luni, PIB-ul SUA a urcat cu doar 0,4%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri