Economia globala a intrat intr-o etapa noua, periculoasa, cu riscuri tot mai mari care ameninta cresterea, iar guvernele trebuie sa adupte de urgenta masurile adecvate pentru a asigura continuarea revenirii economice, a declarat directorul general al FMI, Christine Lagarde, citata de WSJ.
"Evolutiile din aceasta vara au indicat ca suntem intr-o faza noua, periculoasa. Mizele sunt clare: riscam sa asistam la deraierea revenirii economice fragile. Deci trebuie sa actionam acum", a afirmat Lagarde la conferinta anuala a Federal Reserve de la Jackshon Hole, Wyoming, transmite Mediafax.

Ea a adaugat ca politica monetara ar trebui sa ramana relaxata, deoarece riscurile de recesiune sunt mai mari decat cele inflationiste.

Presiunile inflationiste generate de energie si alimente se calmeaza, iar asteptarile privind inflatia in economiile avansate, precum SUA si Europa, sunt bine ancorate, a aratat Lagarde.

Comentariile sale au parut ca se adreseaza, printre altii, presedintelui Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet. BCE a ridicat dobanda de politica monetara de doua ori in ultimele patru luni, ultima data in iulie, la 1,5%.

BCE a fost, de altfel, prima banca centrala a unei economii dezvoltate care a ridicat dobanzile de la minimele record la care au fost reduse in urma crizei globale din 2008.

Federal Reserve a promis, pe 9 august, ca va mentine dobanzile aproape de zero cel putin pana in 2013, lasand loc totodata pentru noi masuri de stimulare a cresterii economice.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, a declarat la Jackson Hole ca banca centrala americana este pregatita sa sprijine economia daca va fi necesar, insa nu a dat vreun indiciu privind masuri concrete iminente.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri