Compania de servicii de audit si consultanta, Ernst & Young, a prezentat un raport despre antreprenorii care au inregistrat cea mai mare rata de crestere a afacerilor, relateaza Market Watch.
Raportul este bazat pe un studiu la care au participat mai mult de 800.000 de persoane din 60 de tari, 70.000 dintre acestia detinand o afacere la momentul respectiv.

Datele arata ca antreprenorii cu rate anuale de crestere mai mari de 20% au varsta cuprinse intre 26 si 45 de ani, au studii de specialitate si au experienta in diverse parteneriate. De asemenea , acest tip de intreprinzator de succes si-a extins afacerea si in alte tari.

Desi aproape 10% dintre persoanele chestionate sunt antreprenori, un numar destul de scazut a reusit sa atinga rate de crestere semnificativa a activitatii. Raportul a relevat ca numai 3 din 1000 de respondenti (0,3%) au reusit sa inregistreze rate de crestere de cel putin 20%. Cu toate acestea se asteapta ca in urmatorii cinci ani numarul lor sa creasca, inmultindu-se proportional si locurile de munca ce se vor crea pe piata.

“Super” antreprenorii sunt caracterizati de faptul ca nu le este frica de esec si ca sunt capabili sa valorifice mult mai bine oportunitatile, iar odata ce ating succesul nu se plafoneaza, ci incep sa investeasca in start-up-urile altor intreprinzatori.

In tarile dezvoltate acestia s-au orientat catre exportarea produselor si serviciilor. O treime dintre antreprenori au abordat aceasta metoda in tarile occidentale, fata de 18% in pietele emergente.

Diferenta dintre intreprinzatorii din tarile mature si cei din economiile emergente este legata de motivatia pentru cate se initiaza o afacere. 40% dintre antreprenorii din pietele emergente au ca dorinta cresterea veniturilor, fata de ceilalti care doresc sa fie independenti.

Studiul concluzioneaza ca antreprenorii au un rol important in dezvoltarea economica, mai ales in tarile dezvoltate care se lovesc de problema datoriilor suverane, acestia fiind capabile sa influenteze pozitiv economia creand locuri de munca si impulsionand activitatea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri