ENI va relua furnizarea de hidrocarburi populatiei libiene

Grupul petrolier italian ENI a semnat un acord, luni, cu Consiliul National de Tranzitie (CNT) din Libia, in scopul reluarii activitatilor si furnizarii de hidrocarburi populatiei libiene, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Anuntat inca de saptamana trecuta de premierul Silvio Berlusconi dupa o intalnire, la Milano, cu un lider al rebelilor libieni, acordul a fost semnat la Benghazi si "permite consolidarea cooperarii in Libia intre ENI si CNT", precizeaza comunicatul.

Potrivit termenilor acordului, ENI si CNT se angajeaza sa recreeze conditiile pentru o reluare "completa si rapida a activitatilor in aceasta tara si pentru relansarea gazoductului Greenstream", dintre Libia si Italia.

ENI va ajuta CNT sa evalueze starea infrastructurii energetice pentru a stabili interventiile necesare reluarii activitatilor de productie.

Grupul ENI este activ din 1959 in Libia, unde Italia a fost in trecut putere coloniala. ENI spera sa relanseze in curand activitatile, dar va avea nevoie de o perioada cuprinsa intre sase si 18 luni, din cauza situatiei dificile de pe teren.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri