Marile economii ale lumii au resimtit in trimestrul al doilea impactul incetinirii drastice a cresterii comertului, atat in cazul importurilor cat si al exporturilor, a anuntat miercuri Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).
Aceasta decelerare a afectat toate tarile industrializate din G7 si pietele emergente BRICS, cu exceptia Brazilei si Chinei, se arata intr-un raport trimestrial al OCDE, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Importurile totale ale tarilor din G7 si ale natiunilor BRICS au crescut cu numai 1,1% in trimestrul al doilea, fata de avansul de 10,1% inregistrat in primele trei luni ale anului.

G7 include Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia si Japonia, iar natiunile BRICS sunt Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud.

Cresterea exporturilor pentru acelasi grup de tari a incetinit de la 7,7% la 1,9%.

Fluxul mai mic de bunuri si servicii reflecta fragilitatea economiei mondiale si poate fi atribuit in mare parte scaderii cererii si austeritatii din lumea dezvoltata, in special din Statele Unite.

China si Statele Unite au inregistrat cea mai ampla incetinire a cresterii importurilor. In cazul Chinei, importurile au urcat cu numai 0,7% in trimestrul al doilea, cel mai redus ritm dupa primul trimestru din 2009, fata de 11,1% in primele trei luni ale acestui an.

Exporturile chineze au crescut insa cu 10%, fata de 2,9% in primul trimestru.

In Statele Unite, avansul importurilor s-a redus de la 11,1% la 3%, in timp ce cresterea exporturilor a incetinit de la 5,6% la 2,6%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri