Vanzarile au avansat cu 35%, la 34,9 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Lukoil vrea sa isi extinda activitatile internationale, intrucat rezervele de la exploatarile din vestul Siberiei, care asigura peste jumatate din productie, au scazut, iar zacamintele din nordul tarii exploatate in colaborare cu ConocoPhillips aduc randamente sub asteptari.

Taxele pe exporturile de petrol ale Rusiei ar putea scadea de la 1 octombrie, dupa ce premierul Vladimir Putin a aprobat saptamana trecuta prima etapa a unei reforme fiscale.

"Declinul productiei si majorarea minima a cheltuielilor ar putea indica faptul ca Lukoil asteapta reforma taxelor din sector inainte de a face investitii", a declarat Pavel Sorokin, analist la Alfa Bank.

Citeste si:

Cheltuielile de capital ale grupului au urcat cu 14%, la 3,57 miliarde de dolari, in primul semestru, se arata intr-un comunicat al Lukoil.

Productia totala s-a redus cu 4,7%, la 2,14 milioane de barili echivalent de petrol pe zi. Productia de petrol a scazut cu circa 5,5%, la 1,84 milioane de barili pe zi.

In cazul gazelor, productia a coborat cu 0,3%, la 4,35 miliarde de metri cubi. Exporturile Lukoil au scazut cu 15%, la 62,1 milioane de barili in trimestrul al doilea. Grupul detine in Romania rafinaria Petrotel si o retea de peste 300 de benzinarii.