Oficialii europeni au reactionat vehement, considerand ca analiza FMI "induce in eroare", potrivit Financial Times, preluat de Mediafax.

Doua surse oficiale au declarat pentru FT ca cifra de 200 miliarde euro reprezinta o estimare a impactului evaluarii expunerii pe obligatiunile de stat in functie de cotatiile din piete.

FMI va publica analiza in urmatoarele saptamani, in cadrul Raportului de Stabilitate Financiara Globala care va fi prezentat inainte de reuniunea anuala FMI-Banca Mondiala de la sfarsitul lunii septembrie.

Citeste si:

FT mentioneaza ca cifra face parte dintr-un document aflat in lucru si ar putea fi modificata.

"Vederea FMI este distorsionata", a declarat pentru FT ministrul spaniol al Finantelor, Elena Salgado, adaugand ca Fondul a facut o eroare pentru ca a analizat doar pierderile potentiale, fara a lua in calcul detinerile de obligatiuni guvernamentale germane, ale caror preturi au crescut pe pietele secundare.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a fost criticata de oficialii europeni la inceputul acestei saptamani, dupa ce a afirmat, in weekend, la conferinta anuala a Federal Reserve din SUA, ca bancile europene au nevoie urgenta de recapitalizari.