Reducerea ratingului de credit triplu-A al Frantei ar induce costuri suplimentare de 5 miliarde euro pe an pentru stat, a declarat ministrul francez al Bugetului, Valerie Pecresse, citata de Reuters.
Cele trei mari agentii de rating, Standard & Poor's, Moody's si Fitch, au reconfirmat in august ratingurile AAA/Aaa acordate datoriilor guvernamentale franceze, in urma speculatiilor ca Franta ar putea fi urmatoarea mare economie care sa-si piarda calificativul de top, dupa ce S&P a redus ratingul SUA la inceputul lunii august.

"Ratingul triplu-A, daca l-am pierde ne-am imprumuta imediat mult mai scump, dobanzile ar creste si ne-ar costa circa 5 miliarde de euro pe an in plus. Cinci miliarde de euro pe an este bugetul Ministerului Justitiei, deci cred ca trebuie sa avem grija", a afirmat Pecresse, potrivit Mediafax.

Guvernul francez a prezentat in august noi masuri de reducere a deficitului bugetar, promitand ca va diminua indicatorul la 12 miliarde euro in 2011 si 2012, in principal prin eliminarea unor scutiri de taxe si prin aplicarea unui impozit celor mai bogati locuitori.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri