"Perspectivele pentru sectorul financiar in general sunt foarte limitate. Perspectiva de crestere a veniturilor este limitata atat structural, cat si de situatia actuala", a aratat seful celei mai mari banci germane, scrie Mediafax.

Ackermann a vorbit la conferinta anuala Banci in Tranzitie organizata la Frankfurt, care se desfasoara pe fondul inaspririi reglementarilor din sectorul financiar si depresiei de pe pietele financiare, unde temerile ca unele tari din zona euro ar putea intra in default continua sa sperie investitorii.

1. Care este cel mai slabit sistem bancar din Europa?

2. Credeti ca am putea vedea falimente in sistemul bancar european?


Actiunile bancilor care detin majoritatea obligatiunilor de stat din zona euro au scazut puternic luni pe bursele europene, apropiindu-se de minimele ultimilor doi ani atinse in august.

Temerile privind evolutia crizei impiedica tranzactiile de fuziune si achizitie si listarile la bursa care reprezinta principalele surse de venit ale bancilor de investitii din Europa, iar incetinirea cresterii economice globale pare ca amana orice speranta de revenire catre viitorul indepartat.

Citeste si:

Desi afiseaza pesimism privind perspectivele de profit ale bancilor europene, Ackermann a respins apelurile la recapitalizarea urgenta a institutiilor de credit din regiune.

Unul dintre principalii promotori ai recapitalizarii este chiar directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, fost ministru de Finante al Frantei.

Ea a declarat in august ca bancile europene au nevoie de o recapitalizare obligatorie pentru a preveni recesiunea mondiala. Ulterior, in presa au aparut informatii conform carora FMI estimeaza necesarul de capital al bancilor europene la 200 miliarde euro, cauzat de expunerea pe datorii de stat.

Sursa foto: Deutsche Bank