"Dezbaterile intense din Europa privind participarea sectorului privat arata ca afirmatiile potrivit carora Grecia reprezinta o exceptie nu sunt convingatoare", se arata in raport, potrivit Mediafax.

Prin participare privata FMI defineste contributia creditorilor privati ai Greciei la al doilea program de salvare a tarii, printr-un schimb de obligatiuni care sa permita termene mai lungi de rambursare a datoriilor si reducerea dobanzarilor.

Autoritatile irlandeze resping posibilitatea ca tara lor sa ajunga intr-o situatie similara Greciei si sustin ca Irlanda va asigura serviciul datoriilor publice, potrivit FMI.

Citeste si:

Fondul estimeaza ca Irlanda va putea imprumuta de pe piata 1,7 miliarde de euro in acest an , 4,4 miliarde de euro anul viitor si 15,4 miliarde euro in 2013.

Costurile imprumuturilor Irlandei a scazut semnificativ de cand liderii europeni au convenit in iulie sa reduca dobanzile pentru ajutorul financiar de 85 de miliarde de euro acordat tarii, dar FMI avertizeaza ca riscurile revenirii pe pietele financiare sunt in continuare semnificative.

FMI a revizuit in scadere estimarile privind cresterea economiei Irlandei, la 0,4% in acest an si 1,5% in 2012, de la nivelul de 0,6%, respectiv 1,9% prognozat in iulie.