Accesul Irlandei pe pietele financiare este in continuare blocat si reflecta neincrederea sectorului privat in capacitatea autoritatilor de la Dublin de a rambursa integral datoriile tarii, potrivit raportului de tara publicat de Fondul Monetar International (FMI), transmite AFP.
"Dezbaterile intense din Europa privind participarea sectorului privat arata ca afirmatiile potrivit carora Grecia reprezinta o exceptie nu sunt convingatoare", se arata in raport, potrivit Mediafax.

Prin participare privata FMI defineste contributia creditorilor privati ai Greciei la al doilea program de salvare a tarii, printr-un schimb de obligatiuni care sa permita termene mai lungi de rambursare a datoriilor si reducerea dobanzarilor.

Autoritatile irlandeze resping posibilitatea ca tara lor sa ajunga intr-o situatie similara Greciei si sustin ca Irlanda va asigura serviciul datoriilor publice, potrivit FMI.

Fondul estimeaza ca Irlanda va putea imprumuta de pe piata 1,7 miliarde de euro in acest an , 4,4 miliarde de euro anul viitor si 15,4 miliarde euro in 2013.

Costurile imprumuturilor Irlandei a scazut semnificativ de cand liderii europeni au convenit in iulie sa reduca dobanzile pentru ajutorul financiar de 85 de miliarde de euro acordat tarii, dar FMI avertizeaza ca riscurile revenirii pe pietele financiare sunt in continuare semnificative.

FMI a revizuit in scadere estimarile privind cresterea economiei Irlandei, la 0,4% in acest an si 1,5% in 2012, de la nivelul de 0,6%, respectiv 1,9% prognozat in iulie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri