Astfel, deficitul comercial a totalizat 44,8 miliarde de dolari, in scadere cu 13,1% fata de iunie si cu mult sub estimarile analistilor, de 51 miliarde de dolari.

Scaderea lunara este cea mai ampla dupa februarie 2009.

Exporturile au crescut cu 3,6%, la nivelul record de 178 miliarde de dolari, sustinute de livrarile in America de Sud si Centrala si de cererea mai mare din China si din partea marilor producatori de petrol.

Niveluri record au fost inregistrate si in cazul bunurilor si serviciilor, bunurilor de capital si automobile.

Datele pozitive referitoare la exporturi sunt o veste buna pentru presedintele Barack Obama, care are ca obiectiv dublarea exporturilor pana in 2014 pentru a contribui la crearea de locuri de munca.

Citeste si:

Joi seara, Obama va prezenta in Congres noi masuri de reducere a somajului.

Importurile au scazut cu 0,2% in iulie, la 222,8 miliarde de dolari, in conditiile reducerii pretului mediu al petrolului importat, pentru a doua luna consecutiv, la 104,27 dolari pe baril, ca si a volumului de titei achizitionat din strainatate.

Importurile din China au crescut insa cu 2,1%, la 35,1 miliarde de dolari, astfel incat deficitul comertului bilateral cu aceasta tara a avansat la 27 miliarde de dolari, cel mai ridicat din ultimele zece luni.

In cazul bunurilor de capital, importurile au atins un nivel record, iar cele de automobile au fost cele mai ridicate dupa februarie 2008.