Numarul angajatilor care urmeaza sa fie dati afara nu este final si ar putea fi modificat, transmite Mediafax.

Restructurarea are ca scop scaderea personalului bancii intr-o perioada de cativa ani, scrie WSJ.

Reprezentantii BofA nu au putut fi contactati de Reuters pentru comentarii, in afara programului de lucru.

WSJ noteaza ca directorii executivi al BofA s-au reunit joi in Charlotte, North Carolina, la sediul bancii, si se vor intalni din nou vineri pentru a lua o decizie finala. Conducerea bancii lucreaza de cinci luni la planul de restructurare.

Investitorii cer bancii sa ia masuri de imbunatatire a performantelor, dupa ce a inregistrat pierderi in patru din ultimele sase trimestre, iar actiunile companiei au scazut cu aproape 50% de la inceputul anului.

Citeste si:

Cea mai mare campanie de disponibilizari de la BofA a avut loc in 2008, cand compania a anuntat scaderea numarului angajatilor cu 30.000-35.000 intr-o perioada de trei ani. Decizia de atunci a fost determinata de criza financiara globala, franarea economiei si preluarea iminenta a Merill Lynch.

Ziarul local Charlotte Observer a scris recent ca directorii BofA discuta planuri de concediere a 25.000-30.000 de angajati in urmatorii cativa ani.

Directorul general al BofA, Brian Moynihan, a anuntat pe 18 august ca banca intentioneaza sa dea afara 3.500 de angajati.