“F-bomb”, cum este prescurtata in limbajul american injuratura ce contine litera “F”, s-a vehiculat foarte mult in stirile internationale din aceasta saptamana, legate in special de demiterea CEO-ului Yahoo, Carol Bartz. Site-ul BusinessInsider a realizat un studiu cu tema: “Se pedepseste limbajul neadecvat la birou?”. Acesta arata ca da.
Dovezi in acest sens vin de la Cory Scherer si Sagarin Brad de la Universitatea Northern Illinois, care au realizat studiul “Efectele pozitive ale obscenitatilor in actul persuasiunii”.

In 2005, au chestionat 88 de studenti pentru a evalua un discurs de cinci minute despre scaderea taxei de scolarizare. Doua grupuri au urmarit discursul unde vorbitorul a injurat o data la inceput si o data la sfarsitul discutiei. Intreg discursul s-a bazat pe argumente slabe.

Studentii au evaluat vorbitorul in functie de intensitatea cuvintelor rostite, de credibilitate, de charisma si de puterea de convingere. Ciudat, imbajul neadecvat nu a avut un efect semnificativ asupra atitudinii participantilor cu privire la scaderea taxei de scolarizare. Mai mult, fraza care includea si injuratura la inceput si la sfarsit nu a schimbat deloc perceptia despre vorbitor.

Studiul arata, de fapt, ca “obscenitatile ar putea afecta credibilitatea in mod pozitiv, deoarece utilizarea lor pot face un vorbitor credibil sa para “mai uman”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri