Guvernul cancelarului german Angela Merkel pregateste un plan de sustinere a bancilor, in eventualitatea ca Grecia nu reuseste sa respecte termenii ajutorului financiar si intra in incetare de plati (default), au declarat trei oficiali din coalitia aflata la putere, citati de Bloomberg, potrivit Mediafax.

Planul de urgenta include masuri de sustinere a bancilor si asiguratorilor care pot inregistra pierderi de 50% legate de detinerile de obligatiuni elene, daca urmatoarea transa din ajutorul international pentru Grecia va fi blocata, au spus sursele.

Un succesor al unui fond creat de guvern in 2008 pentru salvarea bancilor ar putea fi folosit pentru recapitalizarea bancilor, a spus una dintre surse.

Existenta "unui plan B" scoate in evidenta ingrijorarea din Germania ca esecul Greciei de a respecta tintele de austeritate bugetara pune in pericol eforturile europene de a rezolva criza datoriilor in zona euro.

Parlamentarii germani si-au ascutit criticile la adresa Greciei in aceasta saptamana, amenintand ca vor bloca ajutorul daca statul elen nu respecta programul de austeritate, dupa ce misiunea FMI/CE/BCE si-a suspendat vizita la Atena.

"Grecia este pe muchie de cutit. Daca guvernul nu poate respecta termenii programului de ajutor, depinde de Grecia sa se finanteze fara sprijinul zonei euro", a declarat ministrul de Finante Wolfgang Schaeuble.

Guvernul german asteapta rezultatul raportului privind progresele Greciei si va decide apoi cum va actiona, a declarat un purtator de cuvant al guvernului.

Ministrii de Finante din tarile G7 se reunesc in aceasta seara la Marsilia, Franta, pentru a discuta despre situatia economiei mondiale, in centrul atentiei urmand sa fie criza datoriilor din zona euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri