Ministrii de Finante din Franta si Germania au cerut Comisiei Europene, intr-o scrisoare, sa continue proiectul privind taxarea tranzactiilor financiare chiar si in lipsa unui consens international, transmite Reuters.
Francezul Francois Baroin si omologul sau german, Wolfgang Schaeuble, vor ca presedintia Consiliului European sa puna proiectul pe agenda sa in urmatoarele luni, informeaza Mediafax.

"Desi reuniunea G20 de la Toronto a demonstrat ca este greu de realizat un consens global, credem cu tarie ca introducerea taxei pe tranzactiile financiare la nivel european va fi un pas crucial in aceasta directie, intr-o maniera care sa nu afecteze competitivitatea europeana", se arata in scrisoare.

Marea Britanie, care detine cel mai mare centru financiar din Europa, este impotriva acestei taxe.

"Daca zona euro vrea sa aiba o taxa pentru banci, este problema ei. Marea Britanie nu va participa la nicio taxa introdusa de zona euro", a declarat un purtator de cuvant al Trezoreriei britanice, la reuniunea de la Marsilia a ministrilor de Finante din tarile G7, cele mai dezvoltate din lume.

El a notat ca Marea Britanie are deja o taxa de timbru pe tranzactiile cu actiuni.

La nivelul UE este nevoie de unanimitate pentru impunerea unui taxe in statele membre.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri