Franta si Germania sunt decise sa impiedice o astfel de situatie, a spus Juppe in timpul unei vizite in Australia, informeaza Mediafax.

"In mod cert nu putem permite destramarea euro, pentru ca asa ceva s-ar extinde la toata Europa. Moneda unica nu poate functiona in mod real daca nu exista o forta europeana si un guvern european in jurul zonei euro", a afirmat el.

Germania si Franta, cele mai puternice economii europene, fac eforturi sa prezinte un front comun pentru a sustine increderea in zona euro, din cauza nemultumirii tot mai mari a populatiei in privinta sustinerii statelor mai slabe.

Citeste si:

Bursele s-au prabusit vineri, in urma anuntarii demisiei unui membru german al consiliului executiv al Bancii Centrale Europene. Sambata, un partid aflat in coalitia de guvernare din Germania a cerut ca statele supraindatorate sa fie amenintate cu excluderea din zona euro.

Grecia, tara europeana cel mai puternic afectata de criza datoriilor, trebuie sa-si respecte angajamentele de a-si pune finantele pe o cale sustenabila pentru a obtine urmatoarea transa a pachetului de ajutor financiar extern in valoare de 110 miliarde de euro.