Masura va fi aplicata timp de doi ani si are ca scop si indeplinirea conditiilor pentru urmatoarea transa a ajutorului financiar extern de 110 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Oficiali ai Uniunii Europene si Fondului Monetar International vor sosi in aceasta saptamana la Atena pentru a discuta cu guvernul modalitatile prin care executivul intentioneaza sa-si indeplineasca angajamentele fiscale, inainte ca statul sa primeasca transa de opt miliarde de euro.

Ministrul de Finante, Evangelos Venizelos, a mentionat ca guvernul a introdus taxa pentru a obtine fonduri de aproximativ doua miliarde de euro si pentru a atinge tinta de deficit bugetar pe 2011, de circa 8,1%.

Citeste si:

"Este singura masura aplicabila imediat si care va produce rezultate rapid, deoarece nu depinde de mecanismul de colectare a taxelor", a spus el, adaugand ca impozitul va fi impus prin facturile de electricitate.

Premierul elen, George Papandreou, a declarat ca este determinat sa faca orice este necesar pentru a salva Grecia de la faliment si pentru a ramane in zona euro. Oficialul a raspuns astfel criticilor din capitalele europene privind lipsa de vointa a Greciei in a-si respecta angajamentele.