Abdul Kalan, presedintele Indiei, se afla in aceste zile in vizita la Seul, prilej cu care a propus crearea unei zone de liber schimb care sa includa Asia si, posibil, Oceania.

O "Zona de liber schimb Pan-Asiatica, a declarat el, ar putea avea rolul de stimulent al cresterii economice globale, la fel ca Uniunea Europeana sau Acordul de liber-schimb nord-american, ce reuneste SUA, Canada si Mexicul. Presedintele indian s-a aratat convins ca proiectul sau va deveni realitate, in opinia sa urmand a include India, Coreea de Sud, China, Japonia, tarile ASEAN si, posibil, Australia si Noua Zeelanda. Un prim pas spre crearea bazelor viitorului bloc asiatic este considerat de catre presedintele Indiei chiar vizita sa in Coreea de Sud, prilej cu care a inceput negocierea unui Acord economic de parteneriat multilateral, in virtutea caruia au fost deja semnate acorduri bilaterale privind cooperarea in domeniile vamal, al stiintei si tehnologiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri