Cei doi investitori chinezi asteapta avizul autoritatilor pentru derularea tranzactiei.
.
"Putem face o investitie de 8 miliarde coroane pentru a dezvolta Saab, dupa ce vom intra in firma ca actionari. Nu se va intampla imediat, desigur, ci pas cu pas", a declarat fiica presedintelui Youngman, Pang Qingnian, intr-un interviu pentru ziarul suedez Dagens Industri.

Ea a aratat ca Saab, care nu prea a facut profit in ultimii 20 de ani, ar trebui sa revina "pe plus" intr-un an si jumatate de la finalizarea investitiei chineze.

Saab a cerut saptamana trecuta protectie fata de creditori, insa curtea pentru falimente a respins la inceputul acestei saptamani solicitarea, considerand ca planurile de revenire prezentate de companie, bazate pe investitia chineza, sunt incerte.

Citeste si:

Saab datoreaza angajatilor sume substantiale din salariile restante si are de platit sute de milioane de coroane catre furnizorii de piese. Fabrica Saab din sud-vestul Suediei este inchisa din aprilie.

Youngman a promis la inceputul acestei saptamani ca va acorda Saab finantare printr-un credit punte de 70 milioane de euro, iar Pang a afirmat ca compania chineza va face tot posibilul pentru a asigura supravietuirea Saab.

Saab a facut deja apel la decizia curtii de a respinge cererea de protectie fata de creditori, o noua decizie fiind asteptata in cateva zile.
Sindicatele Saab cer intrarea companiei in faliment pentru a putea asigura salariile angajatilor printr-un program guvernamental.