"Daunator pentru Europa este conflictul intre guverne si banca centrala, nu diviziunile mai largi referitoare la strategie. Trebuie sa colaborati pentru a face ceea ce este esential pentru rezolvarea crizei datoriilor", a spus Geithner.

El a adaugat ca guvernele si bancile centrale trebuie sa elimine riscurile catastrofice de pe piete si sa evite discutiile despre dezmembrarea euro.

BCE a acceptat de nevoie, luna trecuta, sa cumpere obligatiuni ale Italiei si Spaniei, in urma presiunilor puternice din piete asupra acestora. Divergentele din conducerea bancii legate de aceste achizitii l-au determinat pe economistul sef al BCE, germanul Juergen Stark, sa demisioneze.

Citeste si:

Geithner a spus ministrilor de Finante ca au capacitatea sa tina criza sub control, dar trebuie sa imbunatateasca coordonarea.
"Nu vrem sa vedem Europa slabita de o criza prelungita, pentru noi este mai bine ca Europa sa fie puternica. Vom continua sa facem tot ce putem pentru a ajuta Europa sa isi rezolve problemele", a adaugat oficialul american.

Un oficial din zona euro a declarat anterior ca Geithner a cerut ministrilor de Finante sa puna findurile necesare la dispozitia Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara, de 440 miliarde de euro, care sa reduca problemele legate de lichiditatile din sistemul bancar.

Presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a declarat ca guvernele zonei euro vor aproba deciziile din 21 iulie, care includ flexibilizarea facilitatii.