Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Tomothy Geithner, a cerut vineri ministrilor de Finante din Uniunea Europeana sa puna capat discutiilor despre divizarea zonei euro si sa colaboreze mai strans cu Banca Centrala Europeana pentru a rezolva criza datoriilor, transmite Reuters, preluat de Mediafax.
"Daunator pentru Europa este conflictul intre guverne si banca centrala, nu diviziunile mai largi referitoare la strategie. Trebuie sa colaborati pentru a face ceea ce este esential pentru rezolvarea crizei datoriilor", a spus Geithner.

El a adaugat ca guvernele si bancile centrale trebuie sa elimine riscurile catastrofice de pe piete si sa evite discutiile despre dezmembrarea euro.

BCE a acceptat de nevoie, luna trecuta, sa cumpere obligatiuni ale Italiei si Spaniei, in urma presiunilor puternice din piete asupra acestora. Divergentele din conducerea bancii legate de aceste achizitii l-au determinat pe economistul sef al BCE, germanul Juergen Stark, sa demisioneze.

Geithner a spus ministrilor de Finante ca au capacitatea sa tina criza sub control, dar trebuie sa imbunatateasca coordonarea.
"Nu vrem sa vedem Europa slabita de o criza prelungita, pentru noi este mai bine ca Europa sa fie puternica. Vom continua sa facem tot ce putem pentru a ajuta Europa sa isi rezolve problemele", a adaugat oficialul american.

Un oficial din zona euro a declarat anterior ca Geithner a cerut ministrilor de Finante sa puna findurile necesare la dispozitia Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara, de 440 miliarde de euro, care sa reduca problemele legate de lichiditatile din sistemul bancar.

Presedintele Eurogroup, Jean-Claude Juncker, a declarat ca guvernele zonei euro vor aproba deciziile din 21 iulie, care includ flexibilizarea facilitatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri