Propunerea, aflata intre masurile de reducere a deficitului bugetar cu 3.000 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani, va atrage electoralul democrat in alegerile prezidentiale din 2012, dar nu va avea o contributie mare la majorarea veniturilor, informeaza Mediafax.

Directorul pentru Comunicare de la Casa Alba, Dan Pfeiffer, a declarat ca taxa are rolul ca milionarii sa plateasca impozite cel putin egale cu cele suportate de familiile din clasa de mijloc.

Denumirea de "taxa Buffett" face referire la faptul ca investitorul miliardar a afirmat in acest an ca oamenii bogati, ca el, platesc deseori impozite mai mici decat cei care lucreaza pentru ei, din cauza unor scapari ale codului fiscal.

Obama va prezenta pe 19 septembrie masuri care sa majoreze veniturile fiscale, precum si reduceri ale cheltuielilor guvernamentale.

Citeste si:

Masurile ar putea include reforme ale programelor guvernamentale de asistenta medicala Medicare si Medicaid, destinate americanilor batrani sau saraci.

Casa Alba a anuntat deja ca Obama nu va recomanda modificarea programului federal de pensii.

Congresul are libertatea sa ignore recomandarile presedintelui, iar republicatii, care controleaza Camera Reprezentantilor, au anuntat ca nu vor accepta majorari de taxe.

Daca propunerile lui Obama de a creste impozitele au sanse mici sa fie aprobate de Congresul divizat, l-ar putea ajuta in schimb sa dea vina pe congresmeni ca ii zadarnicesc planurile, intr-o perioada in care popularitatea legislativului se afla la un minim record.