Se poate si mai rau? Traderul UBS a realizat operatiuni neautorizate de 10 MLD. $

Traderul Kweku Adoboli de la UBS, acuzat de o frauda care a costat banca elvetiana doua miliarde de dolari, a efectuat operatiuni neautorizate in valoare de 10 miliarde de dolari, inainte de descoperirea pierderilor, potrivit publicatiei britanice Sunday Times, citata de AFP.

Doua surse din UBS au declarat ca banca a descoperit vineri seara operatiunile de 10 miliarde de dolari, de cinci ori mai mari decat pierderile, si le-a lichidat.

Directorul general al UBS, Oswald Gruebe, a declarat duminica, publicatiei elvetiene Der Sonntag, ca nu se gandeste sa demisioneze in urma crizei provocate de trader.

In privinta apelurilor pentru demisie din partea unor membri ai partidului social democrat, el a spus ca cererile sunt pur politice si ca nu se gandeste sa demisioneze.

Gruebe a adaugat ca decizia apartine consiliului de administratie al bancii.

El a spus ca isi asuma responsabilitatea pentru tot ceea ce se intampla in banca, dat ca nu se simte vinovat.

UBS a dezvaluit ca a fost victima unei fraude a unui trader, care a provocat pierderi de doua miliarde de dolari (1,5 miliarde euro).

Suspectul, Kweku Adoboli, care efectua la Londra operatiuni cu produse financiare complexe, a fost arestat si pus sub acuzare, vineri, pentru abuz de functie si fraude in contabilitate.

Autoritatile de reglementare a pietelor financiare din Elvetia si Marea Britanie au anuntat vineri ca vor face anchete independente in acest caz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri