Concernul media News Corp. a obtinut un profit aproape triplu in anul trecut comparativ cu 2004. Compania americana a inregistrat 900 milioane de euro profit (n.r. profit inaintea aplicarii taxelor) in trimestrul patru din 2005, comparativ cu 322,3 milioane de euro in perioada similara din 2004. De asemenea, vanzarile companiei au crescut cu 1,5 procente, ridicandu-se la 5,6 miliarde de euro.

Aceasta crestere este datorata in principal suplimentului educational editat de The Times, care a adus incasari de 318,1 milioane de euro. Exceptand acest rezultat, veniturile din segmentul de publicatii al News Corp au scazut in anul precedent cu 63 %. Nici rezultatele studiourilor de filme 20th Century Fox nu au fost mai bune, acestea raportand un profit mai mic cu 27 de procente.

Cu toate acestea, profitul segmentului de televiziune al News Corp. a crescut cu 20 % anul trecut comparativ cu 2004, pe fondul cresterii importante a cotei de piata a Fox News. Cea mai nou investitie a News Corp., anuntata de Rupert Murdoch, fondatorul si presedintele grupului, se va indrepta catre acest sector, in acest an urmand sa fie lansat un post de televiziune cu profil economic.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »