Declaratie SOC a fostului sef FMI: Am avut relatii cu camerista, dar cu acordul ei

Dominique Strauss-Kahn, fostul director al Fondului Monetar International, a recunoscut ca a avut o relatie cu Nafissatou Diallo, camerista la un hotel din New York, insa a catalogat fapta drept o “eroare” si o “greseala morala”, pe care o va regreta toata viata, informeaza New York Times.

In primul interviu de la arestarea sa in luna mai, sub acuzatia de agresiune sexuala, Strauss-Kahn a aparut nervos si stanjenit, declarand pe un ton amar ca a intentionat sa candideze la presedintia Frantei, insa a ratat “intalnirea cu alegatorii francezi” din cauza faptelor sale.

“Am vrut sa candidez. Am crezut ca voi ajuta, insa toate sunt de domeniul trecutului acum”, a spus fostul sef al FMI.

El a acuzat-o pe camerista Nafissatou Diallo ca ar fi mintit in legatura cu ce s-a intamplat intre ei doi. “Intre noi nu a existat nicio incercare de agresiune sau violenta”, a completat Strauss-Kahn.

Interviul acordat duminica, 18 septembrie, parea ca a fost pregatit inainte in cele mai mici detalii. Fostul oficial FMI a declarat ce a vrut, intr-o interventie in direct alaturi de prezentatoarea TF1, Claire Chazal, una dintre cele mai bune prietene ale sotiei sale.

Desi nu a oferit detalii despre relatia cu Diallo, Strauss-Kahn (62 ani) a insistat ca intalnirea nu a implicat violenta, agresiune sau constrangere. Cu toate acestea, el a parut marcat de evenimentele ulterioare, spunand ca i-a fost “foarte frica” in zilele de dupa arestarea sa.

“Cand esti prins in ghearele unei astfel de masinarii, ai impresia ca te vor strivi. Am fost umilit inainte de a putea spune vreun cuvant in apararea mea”, afirma Dominique Strauss-Kahn.

In cele din urma, judecatorul Tribunalului din New York a decis retragerea acuzatiilor asupra lui Strauss-Kahn din cauza indoielilor privind credibilitatea declaratiilor lui Nafissatou Diallo.

Cred ca fapta mea reprezinta un esec moral si nu sunt mandru de ce am facut. A fost o greseala fata de sotia mea, fata de copiii si prietenii mei, de poporul francez care a investit incredere in mine. Regret ce am facut, am regretat in fiecare zi din ultimele patru luni si cred ca inca o voi mai face-o”, a adaugat Strauss-Kahn.

Acesta a mai acuzat-o pe Diallo de incercarea de a obtine avantaje financiare si a subliniat faptul ca importanta banilor in sistemul judiciar american este “socanta”.

Avocatul francez al cameristei Nafissatou Diallo, Thibault de Montbrial, a catalogat interviul ca “un exercitiu de relatii publice, fara nimic spontan”.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri