Grecia nu ar trebui sa fie “tapul ispasitor” pentru criza datoriilor din zona euro, in vreme ce institutiile europene si internationale incearca sa-si ascunda incompetenta, a fost una dintre declaratiile dure facute de ministrul Finantelor al Greciei, Evangelos Venizelos.
Afirmatia oficialului a fost publicata pe website-ul Ministerului, dupa sedinta de guvern de luni dimineata, scrie novinte.com.

“Daca vrem sa stabilizam situatia, daca vrem sa evitam un faliment, daca vrem sa ramanem in zona euro, daca vrem ca tara sa nu mai fie santajata si umilita – pentru ca niciun cetatean nu ar trebui sa suporte umilirea propriei tari – trebuie sa luam trei mari decizii strategice ce fac parte din strategia noastra nationala”, spune Venizelos.

Acestea includ atingerea tintelor fiscale pe anii 2011 si 2012, inregistrarea unui surplus bugetar „cat mai rapid posibil”, si continuarea schimbarilor structurale care sa permita Greciei sa devina mai competitiva si productiva.

Evangelos Venizelos le-a cerut grupurilor din Grecia care se opun masurilor de taiere a cheltuielilor impuse de Guvern sa isi opreasca atacurile. Potrivit acestuia, astfel de critici au dus la crearea unui “stereotip negativ” care submineaza credibilitatea tarii.

Venizelos urmeaza sa poarte negocieri cu oficiali ai FMI si UE pentru urmatoarea transa de ajutoare financiare destinate Greciei. Statul elen are nevoie de acesti bani pana luna viitoare pentru a putea sa evite un faliment.


Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri