Afirmatia oficialului a fost publicata pe website-ul Ministerului, dupa sedinta de guvern de luni dimineata, scrie novinte.com.

“Daca vrem sa stabilizam situatia, daca vrem sa evitam un faliment, daca vrem sa ramanem in zona euro, daca vrem ca tara sa nu mai fie santajata si umilita – pentru ca niciun cetatean nu ar trebui sa suporte umilirea propriei tari – trebuie sa luam trei mari decizii strategice ce fac parte din strategia noastra nationala”, spune Venizelos.

Acestea includ atingerea tintelor fiscale pe anii 2011 si 2012, inregistrarea unui surplus bugetar „cat mai rapid posibil”, si continuarea schimbarilor structurale care sa permita Greciei sa devina mai competitiva si productiva.

Citeste si:

Evangelos Venizelos le-a cerut grupurilor din Grecia care se opun masurilor de taiere a cheltuielilor impuse de Guvern sa isi opreasca atacurile. Potrivit acestuia, astfel de critici au dus la crearea unui “stereotip negativ” care submineaza credibilitatea tarii.

Venizelos urmeaza sa poarte negocieri cu oficiali ai FMI si UE pentru urmatoarea transa de ajutoare financiare destinate Greciei. Statul elen are nevoie de acesti bani pana luna viitoare pentru a putea sa evite un faliment.