Pretul petrolului a scazut luni cu peste 2%, iar cotatia cuprului a coborat la cel mai redus nivel din ultimul an, din cauza temerilor in crestere ale investitorilor legate de criza datoriilor suverane din zona euro, care ar putea afecta cererea de materii prime, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Bursele de marfuri au urmat tendinta negativa a pietelor de capital si a euro, in timp ce indicele dolarului si pretul aurului au crescut, investitorii preferand plasamentele sigure.

"Pietele financiare vor un plan precis, clar pentru rezolvarea crizei europene a datoriilor, dar nu il primesc", a declarat Christophe Barret, director pentru analize in domeniul petrolului la Credit Agricole.

La ora 15:51 GMT, petrolul Brent cu livrare in noiembrie era tranzactionat in scadere cu 2,6 dolari, la 109,62 dolari pe baril, dupa un minim al sedintei de 108,87 dolari pe baril.

Contractele pentru petrolul destinat pietei americane, cu livrare in octombrie, care expira marti, au scazut cu 2,14 dolari, la 85,82 dolari pe baril, dupa de au atins in timpul sedintei un minim de 84,93 dolari pe baril.

Pretul cuprului a atins luni, la Londra, cel mai redus nivel din ultimul an, afectat de restrangerea plasamentelor considerate riscante de catre investitori.

Contractele pe trei luni au atins 8.332 dolari tona, cel mai redus nivel dupa noiembrie 2010, iar la ora 14:22 GMT metalul era tranzactionat la 8.335,5 dolari tona, sub inchiderea de vineri, de 8.696 dolari tona.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri