La doi ani de la intrarea Greciei intr-o criza a datoriilor, locuitorii statului elen resimt masurile de austeritate impuse pentru a preveni o posibila datorie guvernamentala, care ar putea provoca haos pe intregul continent. Criza din aceasta zona este pretul pe care Grecia si Europa le platesc pentru a apara moneda europeana, care timp 60 de ani a incercat sa uneasca statele continentului si sa creeze o unicitate. Dar cum economia Greciei se miscoreaza pe zi ce trece, societatea se intreaba cat timp grecii vor mai suporta aceasta situatie.

Numarul grecilor care s-au sinucis a avansat cu aproximativ 40% in primele cinci luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut, sustine Ministerul Sanatatii.

Zilele trecute, politia din Grecia sustinea ca un barbat in varsta de 50 de ani cu datorii a fost spitalizat, dupa ce si-a dat foc in fata unei banci in nordul orasului Salonic.

Citeste si:

Actele de suicid au crescut, de asemenea, in mare parte a statelor din UE de la inceputul crizei economice, conform unui studiu recent publicat in revista medicala The Lancet, care a declarat ca statul elen se numara printre cele mai afectate.

In timp ce unele tari inregistreaza rate mai mari de sinucideri - cum ar fi S.U.A. - cu peste 10/100.000 de locuitori, psihiatrii sunt de parere ca datele din Grecia sunt subestimate, deoarece, pentru acestia, actul suicidului este un unul extrem de josnic.

Biserica ortodoxa din Grecia interzice serviciile funerare pentru sinucideri cu exceptia cazului in care persoana decedata a fost bolnava mintal. Astfel, familiile ascund de mult ori sinuciderile si sustin ca a fost vorba de accidente.