Gigantul industrial german a retras banii din cauza temerilor privind situatia financiara viitoare a bancii, dar si pentru a beneficia de dobanzile mai mari platite de BCE, a declarat pentru FT o sursa apropiata situatiei.

In total, Siemens a depus intre 4 miliarde euro si 6 miliarde euro la BCE, majoritatea prin depozite la o saptamana, a adaugat sursa citata.
Doar cateva companii mari detin licentele bancare necesare pentru a depozita bani direct la BCE.

Decizia Siemens demonstreaza impactul crizei datoriilor de stat din zona euro asupra increderii in bancile europene.

Nu este clar care banca franceza a pierdut depozitele Siemens, insa o sursa apropiata BNP Paribas a afirmat pentru FT ca este vorba despre o alta banca.

Citeste si:

Reprezentantii Siemens si BCE au refuzat sa comenteze informatiile.

Cu aproape un an in urma, Siemens, cel mai mare conglomerat industrial din Europa, s-a pregatit de o noua criza financiara lansandu-si propria banca, o masura neobisnuita pentru o companie industriala din afara sectorului auto, unde operatiunile mari de creditare si leasing sunt un lucru obisnuit.

Directorul general al diviziei de servicii financiare a Siemens, Roland Chalons-Browne, a declarat in decembrie ca banca va permite grupului sa atraga lichiditate de la banca centrala si sa depuna bani la BCE.

BCE a platit saptamana trecuta o dobanda medie de 1,01% pentru depozitele obisnuite pe o sapatmana, fata de cota medie de 0,95% oferita de bancile din zona euro.