BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta dupa capitalizare, este solida, a spus directorul general, Baudoin Prot, intr-un interviu la Radio Classique, citat de Wall Street Journal, scrie Mediafax.

"Lucrurile sunt clare, am dublat valoarea pentru actionari (active minus pasive, n.r.) in ultimii trei ani, la 57 miliarde de euro", a spus Prot.
Seful Societe Generale, Frederic Oudea, care conduce si Federatia Bancara Franceza, a afirmat, intr-un interviu pentru cotidianul Le Figaro, ca Societe Generale si restul marilor banci europene nu au nevoie de capital suplimentar.

"Testele de stres derulate au aratat o nevoie imediata de capital la un numar redus de mici institutii de credit. Nu este este cazul majoritatii bancilor europene si in special al celor franceze", a spus Oudea.

Ministrul pentru Buget din Franta, Valerie Pecresse, a declarat, miercuri, ca bancile franceze sunt bine conduse.

Citeste si:

"Nu exista o problema de lichiditate sau solvabilitate la bancile franceze. Sunt solide si nu au nevoie sa fie recapitalizate. Din 2008, bancile franceze si-au crescut capitalul cu 50 de miliarde de euro. Asta inseamna ca folosesc profiturile pentru a-si majora capitalul. In plus, bancile franceze au ratinguri bune, printre cele mai ridicate din Europa", a spus Pecresse, intr-un interviu la BFM TV.

Investitorii nu au fost insa impresionati de comentarii si in prima parte a sedintei de miercuri actiunile BNP Paribas si Societe Generale se aflau in scadere cu 5,2%, respectiv 1,4%, noteaza Wall Street Journal.

Cotatiile bancilor franceze au fost puternic afectate de neincrederea investitorilor si au pierdut jumatate din valoare de la sfarsitul lunii iulie, din cauza temerilor privind expunerea pe Grecia.

Almunia a declarat, marti, ca unele banci europene ar putea avea nevoie de recapitalizare din cauza expunerii fata de datoriilor unor state cu situatie fiscala slaba, insa nu a nominalizat institutiile de credit aflate in aceasta situatie.