Cat castiga presedintii marilor companii germane

Presedintii consiliilor de supraveghere a 30 de mari companii germane, incluse in indicele bursier DAX, au fost remunerati in medie cu aproape 300.000 de euro in acest an, cu 9% mai mult decat in 2010, potrivit unui studiu al companiei de consultanta Towers Watson.

Ferdinand Piech, presedintele consiliului de supraveghere al Volkswagen, este cel mai bine platit, cu 785.000 de euro, potrivit Mediafax.

El este urmat de Gerhard Cromme de la Siemens, cu 584.000 de euro, si de Joachim Milberg de la BMW, cu 505.000 euro.

Cromme este si presedinte al consiliului de supraveghere al ThyssenKrupp, activitate pentru care primeste 268.000 de euro.

Studiul nu se limiteaza numai la presedintii consiliilor. Ceilalti membri ai acestor organisme primesc si ei remuneratii generoase, iar multi dintre ei fac parte din mai multe consilii.

Cromme, de exemplu, este membru in consiliul Allianz si in cel al grupului editorial Axel Springer.

Membrii consiliilor de administratie ale companiilor membre in indicele DAX castiga fiecare, in medie, 2,4 milioane de euro pe an, potrivit Towers Watson.

Raportul subliniaza insa ca sefii consiliilor de supraveghere consacra acestor companii numai 10%-20% din timpul de munca efectuat de membrii consiliilor de administratie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri