Cei mai bogati americani. George Soros intra in top 10

Investitorul George Soros (foto), in varsta de 81 de ani, s-a plasat pentru prima oara in randul primilor zece miliardari din topul din acest an al celor mai bogati 400 de americani realizat de revista Forbes.

Clasamentul este condus de Bill Gates, cu o avere neta de 59 miliarde de dolari, in crestere cu 5 miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft a fost cel mai bogat american in fiecare an, din 1994, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Toti miliardarii din top 20 au inregistrat cresteri ale averilor, cu exceptia lui Warren Buffett, a carui avere a scazut cu 6 miliarde de dolari, la 39 miliarde de dolari, ca urmare a reducerii valorii actiunilor Berkshire Hathaway.

Buffett, pe locul al doilea in clasamentul Forbes, a cerut presedintelui american Barack Obama sa taxeze mai mult milionarii si s-a angajat sa renunte la 99% din averea sa in scopuri caritabile.

Soros s-a plasat pe pozitia a saptea, cu o avere de 22 miliarde de dolari, care a crescut cu 7,8 miliarde de dolari, in special datorita investitiilor in aur.

Forbes a publicat lista dupa ce Obama a propus taxe mai mari pentru milionari, astfel incat acestia sa plateasca impozite cel putin in aceeasi masura ca americanii din clasa de mijloc, propunere numita "regula lui Buffett".

Pe locul al treilea se afla fondatorul Oracle, Larry Wllison, a carui avere a crescut cu 6 miliarde de dolari, la 33 miliarde de dolari.

Chrysty Walton, mostenitoare a fondatorului Wal-Mart, Sam Walton, a coborat pe locul sase, cu 24,5 miliarde de dolari, in pofida unei cresteri a averii cu 500 milioane dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri