Investitorul George Soros (foto), in varsta de 81 de ani, s-a plasat pentru prima oara in randul primilor zece miliardari din topul din acest an al celor mai bogati 400 de americani realizat de revista Forbes.
Clasamentul este condus de Bill Gates, cu o avere neta de 59 miliarde de dolari, in crestere cu 5 miliarde de dolari. Fondatorul Microsoft a fost cel mai bogat american in fiecare an, din 1994, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Toti miliardarii din top 20 au inregistrat cresteri ale averilor, cu exceptia lui Warren Buffett, a carui avere a scazut cu 6 miliarde de dolari, la 39 miliarde de dolari, ca urmare a reducerii valorii actiunilor Berkshire Hathaway.

Buffett, pe locul al doilea in clasamentul Forbes, a cerut presedintelui american Barack Obama sa taxeze mai mult milionarii si s-a angajat sa renunte la 99% din averea sa in scopuri caritabile.

Soros s-a plasat pe pozitia a saptea, cu o avere de 22 miliarde de dolari, care a crescut cu 7,8 miliarde de dolari, in special datorita investitiilor in aur.

Forbes a publicat lista dupa ce Obama a propus taxe mai mari pentru milionari, astfel incat acestia sa plateasca impozite cel putin in aceeasi masura ca americanii din clasa de mijloc, propunere numita "regula lui Buffett".

Pe locul al treilea se afla fondatorul Oracle, Larry Wllison, a carui avere a crescut cu 6 miliarde de dolari, la 33 miliarde de dolari.

Chrysty Walton, mostenitoare a fondatorului Wal-Mart, Sam Walton, a coborat pe locul sase, cu 24,5 miliarde de dolari, in pofida unei cresteri a averii cu 500 milioane dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri