Programul are rolul sa contribuie la reducerea dobanzilor pe termen lung si sustinerea sectorului imobiliar, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

"Indicatorii recenti arata mentinerea conditiilor dificile pe piata muncii, iar rata somajului este in continuare ridicata", se arata intr-un comunicat al Fed.

Cu o rata a somajului in SUA de 9,1% si o incredere redusa in economie din partea populatiei si oamenilor de afaceri, in timp ce criza datoriilor din zona euro se agraveaza, oficialii Fed au indicat ca vor incerca sa impiedice incetinirea cresterii economiei americane.
Oficialii Fed cred ca modificarea ponderii in portofoliu a titlurilor pe termen scurt si lung poate incuraja refinantarea ipotecilor si interesul investitorilor pentru plasamente in active mai riscante.

Banca centrala americana nu este singura ingrijorata in privinta perspectivelor economice.

Citeste si:

Banca Angliei a anuntat miercuri ca este pregatita sa pompeze mai multi bani in economia britanica, posibil chiar din octombrie.
Economia americana a inregistrat in primul semestru o crestere de numai 1%, iar analistii au avertizat ca riscul de revenire in recesiune a crescut.

Fed a aplicat deja una dintre cele mai agresive politici de relaxare monetara din istorie.

In decembrie 2008, Fed a redus dobanda de politica monetara aproape de nivelul zero, iar apoi si-a triplat balanta contabila la 2.800 miliarde de dolari, printr-o serie de achizitii de obligatiuni.

Dupa sedinta de politica monetara din 9 august, Fed a anuntat ca va mentine dobanda la un nivel minim cel putin pana la jumatatea anului 2013.