Miliardarul George Soros considera ca nu are rost sa mai vorbim despre posibilitatea unei incetiniri a economiei americane, intrucat "suntem deja intr-o noua recesiune", iar situatia se va agrava daca nu vor fi create locuri de munca, potrivit unor declaratii facute la CNBC, scrie Business Insider.
Mai mult, Federal Reserve a avertizat ca economia este vulnerabila la o serie de riscuri, ceea ce pare sa intareasca declaratiile facute de Soros.

De asemenea, pietele bursiere au reactionat violent la perspectivele sumbre ale Fed, coborand puternic in sedinta precedenta.

Rezerva Federala a Statelor Unite a anuntat un nou program de 400 de miliarde de dolari pentru sustinerea economiei americane, prin vanzarea de titluri de Trezorerie pe termen scurt si folosirea fondurilor obtinute pentru achizitia de titluri pe termen lung.

"Cred ca suntem deja intr-o a doua recesiune (double dip - n.r.) in Statele Unite", a spus Soros, pentru CNBC.

El a pus incetinirea economiei SUA pe seama crizei datoriilor din Europa, pe care o considera de fapt o problema de lichiditate.

De asemenea, speculatorul a avertizat ca ce se intampla acum in Europa este "mult mai periculos" decat ce s-a intamplat cu Lehman Brothers.

Oricum, Soros crede ca autoritatile vor face orice este necesar pentru a mentine sistemul intreg, deoarece "alternativa este prea groaznica pentru a putea fi contemplata".

Scenariul pesimist vizeaza falimentul a 2-3 tari, care vor parasi astfel zona euro, ceea ce ar putea distorsiona sistemul financiar mondial, daca default-urile nu ar fi facute in mod controlat.

Investitorul George Soros, in varsta de 81 de ani, s-a plasat pentru prima oara in randul primilor zece miliardari din topul din acest an al celor mai bogati 400 de americani realizat de revista Forbes.

Citeste mai multe aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri