Conglomeratul american United Technologies Corp va prelua producatorul de componente pentru avioane Goodrich, tranzactia de 16,5 miliarde de dolari urmand sa fie cea mai mare din ultimii zece ani pentru United.
United Tech a anuntat ca cele doua parti au ajuns la un acord si va plati 127,5 dolari pentru o actiune Goodrich, cu 47% mai mult fata de cotatia din inchiderea sedintei de joi. Tranzactia va include si asumarea unei datorii de 1,9 miliarde de dolari, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Preluarea Goodrich face parte din planurile conglomeratului de a profita de cresterea activitatii din industria productiei de aeronave, in contextul presiunilor exercitate de declinul cheltuielilor pentru aparare asupra operatiunilor United din industria militara.

Goodrich are perspective bune de dezvoltare, intrucat intrarea in productie a modelelor Boeing 787 Dreamliner si Airbus A320neo ar urma sa accelereze productia.

Preluarea are loc in contextul unei incetiniri puternice in activitatea de fuziuni si achizitii la nivel global, ca urmare a volatilitatii de pe burse si a incertitudinilor economice, care determina companiile sa-si amane planurile.

Goodrich furnizeaza piese pentru avioanele Pratt & Whitney produse de United Tech.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri