Conglomeratul american United Technologies Corp va prelua producatorul de componente pentru avioane Goodrich, tranzactia de 16,5 miliarde de dolari urmand sa fie cea mai mare din ultimii zece ani pentru United.

United Tech a anuntat ca cele doua parti au ajuns la un acord si va plati 127,5 dolari pentru o actiune Goodrich, cu 47% mai mult fata de cotatia din inchiderea sedintei de joi. Tranzactia va include si asumarea unei datorii de 1,9 miliarde de dolari, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Preluarea Goodrich face parte din planurile conglomeratului de a profita de cresterea activitatii din industria productiei de aeronave, in contextul presiunilor exercitate de declinul cheltuielilor pentru aparare asupra operatiunilor United din industria militara.

Goodrich are perspective bune de dezvoltare, intrucat intrarea in productie a modelelor Boeing 787 Dreamliner si Airbus A320neo ar urma sa accelereze productia.

Preluarea are loc in contextul unei incetiniri puternice in activitatea de fuziuni si achizitii la nivel global, ca urmare a volatilitatii de pe burse si a incertitudinilor economice, care determina companiile sa-si amane planurile.

Goodrich furnizeaza piese pentru avioanele Pratt & Whitney produse de United Tech.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Drumul de la multinationala la doua businessuri si un exit