Pfizer, cel mai mare grup farmaceutic la nivel mondial, a decis sa desfiinteze 220 de posturi in cadrul subsidiarei din Spania, pe fondul crizei financiare si al masurilor guvernului de reducere a cheltuielilor din domeniul sanitar.

Diminuarile de personal vor afecta departamentele administrative, de vanzari, precum si de cercetare, dar nu si unitatile de productie din Madrid si Olot (nord-estul Spaniei), a declarat un purtator de cuvant al companiei, potrivit publicatiei The Washington Post.

In total, compania are 2.000 de angajati in Spania. Purtatorul de cuvant a mai mentionat ca si in alte subsidiare europene ar putea sa se faca reduceri.

Autoritatile spaniole au anuntat ca doresc sa faca economii prin promovarea consumului de medicamente generice (medicamente ale caror principii active nu mai sunt protejate de patent, ca in cazul medicamentelor originale).

Pfizer (SUA) este cunoscuta pentru inventarea celebrei pastile albastre Viagra, destinata tratarii disfunctiilor erectile.

Compania este prezenta si pe piata romaneasca ca importator de medicamente. In 2010, Pfizer (inclusiv Wyeth) a obtinut vanzari de 628,1 milioane de lei, clasandu-se pe locul al treilea in topul celor mai mari companii farma din piata locala, potrivit datelor companiei de studii si analize de piata Cegedim Romania.

Piata farmaceutica romaneasca a inregistrat anul trecut un avans de aproape 19% fata de 2009, pana la 9,62 miliarde de lei (pret de distributie).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Barcelona: Noi ciocniri violente intre separatisti si politie