Guvernul italian a redus puternic prognozele de crestere economica pentru 2011, 2012 si 2013, iar in scurt timp ar putea anunta un nou pachet de masuri de austeritate, al treilea de la declansarea crizei.
Italia, a treia economie a zonei euro, va creste cu 0,7% in acest an, cu 0,6% anul urmator si cu 0,9% in 2013, potrivit unui document aprobat de guvernul de la Roma. Precedenta prognoza prevedea majorari ale PIB de 1,1%, 1,3% si 1,5%, potrivit cotidianului Wall Street Journal, informeaza Mediafax.

Revizuirea negativa era anticipata, ca urmare a cererii externe mai reduse si a impactului intern al unui pachet de masuri de austeritate de 54 de miliarde de euro, aprobat de parlament saptamana trecuta.

Estimarile guvernului, intocmite de ministrul Economiei, Giulio Tremonti, mentine obiectivul de a elimina deficitul bugetar pana in 2013. Autoritatile se asteapta, chiar, la un surplus de 0,2% in 2014.

Urmatorul pachet de masuri de austeritate, care urmeaza programului de 54 de miliarde de euro si include vanzarea de proprietati ale statului, respectiv privatizarea unor servicii publice, va fi prezentat Parlamentului in "cateva saptamani, daca nu chiar zile", a declarat, miercuri, ministrul de Externe, Franco Frattini.

Masurile, alaturi de aprobarea de noi reforme fiscale, va avea ca scop reducerea datoriilor pe termen mediu si va indeplini recomandarile Bancii Centrale Europene, ministerelor si companiilor private.

Companiile strategice detinute de stat, precum cele din sectorul petrolier, electricitate sau inalta tehnologie, nu vor fi, probabil, incluse in procesul de privatizari, a spus Frattini.

Masurile au importanta psihologica pentru Italia, care se confrunta cu presiuni crescute din partea investitorilor care fac speculatii ca tara ar putea ajunge in situatia Greciei, Irlandei sau Portugaliei, de a cere ajutor financiar de la UE si FMI.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri