Saxo Bank dupa anuntul FED: "Bernake danseaza Twist. Habar nu are cum sa infrunte a doua runda a crizei"

Decizia Rezervei Federale americane de a schimba obligatiuni pe termen lung, in valoare de 400 miliarde de dolari, cu obligatiuni pe termen scurt este criticata dur de catre Mads Koefoed, Macro Strategist la Saxo Bank.

Analistul considera ca Ben Bernanke, presedintele FED, a gresit anuntand „Operatiunea Twist”.

„Inca o data, Ben Bernanke nu ne demonstreaza decat ca habar nu are – sau, si mai rau , ca nu are niciun fel de arme - cum sa infrunte a doua runda de necazuri majore in ceva mai mult de un an”, mentioneaza Koefoed.

Prin lansarea acestui program, Bernake infrunta din nou riscul de a ajunge prea tarziu cu o solutie, pentru a doua oara in ultimele zece luni, spune reprezentantul Saxo Bank.

„Programul sau QE2 din luna noiembrie, anul trecut, a intarziat atat de mult incat economia isi revenise deja de mult, iar programul nu a facut decat sa alimenteze o masiva cursa commodity, care in ultima instanta a fost suportata de consumatorii SUA in prima jumatate a acestui an si a fortat economia la inca o oprire”, a declarat Mads Koefoed.

Analistul spune ca economia ar trebui sa fie lasata sa se vindece singura, sau mai exact, sa fie refacute rezervele de capital incurajandu-se economiile populatiei si nu descurajandu-le.

„Din pacate, nu avem nicio speranta ca Bernanke sa tina cont de sfatul nostru, asa ca ne pregatim pentru inca un program Fed si speram ca acesta sa fie doar inutil, nu de-a dreptul daunator”, concluzioneaza Mads Koefoed.

Sursa imagine: captura YouTube

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri