Analistul considera ca Ben Bernanke, presedintele FED, a gresit anuntand „Operatiunea Twist”.

„Inca o data, Ben Bernanke nu ne demonstreaza decat ca habar nu are – sau, si mai rau , ca nu are niciun fel de arme - cum sa infrunte a doua runda de necazuri majore in ceva mai mult de un an”, mentioneaza Koefoed.

Prin lansarea acestui program, Bernake infrunta din nou riscul de a ajunge prea tarziu cu o solutie, pentru a doua oara in ultimele zece luni, spune reprezentantul Saxo Bank.

„Programul sau QE2 din luna noiembrie, anul trecut, a intarziat atat de mult incat economia isi revenise deja de mult, iar programul nu a facut decat sa alimenteze o masiva cursa commodity, care in ultima instanta a fost suportata de consumatorii SUA in prima jumatate a acestui an si a fortat economia la inca o oprire”, a declarat Mads Koefoed.

Citeste si:

Analistul spune ca economia ar trebui sa fie lasata sa se vindece singura, sau mai exact, sa fie refacute rezervele de capital incurajandu-se economiile populatiei si nu descurajandu-le.

„Din pacate, nu avem nicio speranta ca Bernanke sa tina cont de sfatul nostru, asa ca ne pregatim pentru inca un program Fed si speram ca acesta sa fie doar inutil, nu de-a dreptul daunator”, concluzioneaza Mads Koefoed.

Sursa imagine: captura YouTube