Intr-un discurs la Institutul Peterson pentru Economie Internationala, Rehn nu a exclus posibilitatea ca Grecia sa intre in faliment, situatie considerata de multi economisti ca inevitabila, scrie Reuters, potrivit Mediafax.

"Un faliment necontrolat sau iesirea Greciei din zona euro ar avea un impact economic si social enorm, nu numai pentru Grecia, dar pentru intreaga Uniune Europeana, respectiv efecte serioase la nivelul economiei globale. Nu vom lasa sa se imtample asa ceva", a spus Rehn.

Cele 17 state din uniunea monetara trebuie sa faca mai multe concesii in privinta suveranitatii economice, a adaugat el.

Citeste si:

"Statele din zona euro trebuie sa mearga mai departe in comasarea suveranitatii economice pentru a preveni politici care afecteaza alte state membre si stabilitatea financiara", a spus Rehn.

Grecia a incheiat anul trecut un acord cu UE si FMI pentru a primi credite externe in valoare totala de 110 miliarde de euro, dupa ce ingrijoraeea investitorilor referitoare la datoriile foarte mari ale statului a majorat, pana la un nivel nesustenabil, costul imprumuturilor de pe piata financiara.