PepsiCo a raportat cresterea continua a activitatilor sale in cel de-al patrulea trimestru al anului 2005, cu un volum de deservire de peste 9% si un venit net de pana la 15%. Rezultatele au luat in calcul impactul favorabil al unei saptamani in plus de raportare in 2005. Excluzand impactul acesteia, volumul a crescut cu peste 7%, iar venitul net a fost de pana la 10%.

Castigurile de 0,65 USD per actiune au inregistrat o crestere de 13% fata de 0,58 USD per actiune in cel de-al patrulea trimestru al anului 2004.Castigurile din saptamana in plus a acestui trimestru, de 0,03 USD per actiune au fost afectate de impactul actiunilor de restructurare a companiei, anuntate in prealabil.

Presedintele si Steve Reinemund a declarat: Suntem multumiti de rezultatele acestui trimestru si ale intregului an 2005.Activitatile noastre de varf au inregistrat o crestere semnificativa in intreg anul, iar castigurile au fost substantiale in ciuda costurilor mari. Important este ca am investit pe piata si in productivitate, ceea ce, impreuna cu avantul activitatilor noastre de varf, ne-a insuflat incredere la intrarea in anul 2006.

Pentru intreg anul 2005, volumul deservirilor a crescut cu 7%, venitul net a fost de pana la 11%, iar saptamana in plus de raportare a contribuit cu aproximativ un punct la aceasta crestere.

Castigurile per actiune de 2,39 USD pentru intreg anul 2005 au luat in calcul impactul impozitului de 0,27 USD per actiune, legat de repatrierea numerarului din activitati internationale, impactul saptamanii in plus de raportare si al actiunilor de restructurare.Castigurile per actiune pentru anul 2004 au inclus reduceri de impozite de 0,18 USD per actiune legate de decontarile cheltuielilor indirecte cu impozitele si taxele cu restructurarea si deteriorarea, in valoare de de 0,06 USD per actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri