Presedintele Federal Reserve Atlanta, Dennis Lockhart, care inclina catre politici de reducere a somajului, a declarat ca economia americana este vulnerabila la riscuri tot mai serioase si a sugerat ca este dispus sa accepte noi masuri.

El a avertizat insa ca nu este "nici pe departe" un lucru sigur ca Fed va lua astfel de masuri.

Pe de alta parte, Richard Fisher, presedintele Federal Reserve Dallas, a avertizat ca politica monetara prea relaxata ar putea inrautati somajul si cresterea economica, notand ca economia se apropie deja de stagnare.

Fisher considera ca Fed dispune de "suficienta munitie" pentru a ajuta economia, insa trebuie sa-si utilizeze cu intelepciune arsenalul.

Citeste si:

Divergentele dintre oficialii de la varful Fed subliniaza obstacolele din calea aprobarii unor noi masuri de sustinere a cresterii economice.

Riscurile economice si incertitudinea au crescut din cauza tensiunilor generate pe pietele financiare de criza datoriilor de stat din Europa.

Intre timp, temerile privind o noua runda de recesiune se intensifica tot mai mult la nivel mondial. Saptamana trecuta, mai multe rapoarte au indicat franarea activitatii din sectorul privat din Europa si China in luna septembrie.

In SUA, un raport recent arata ca increderea consumatorilor a atins in septembrie minimul ultimilor doi ani si jumatate.