Inflatia anuala din zona euro a accelerat in septembrie la 3%, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani, de la 2,5% in august, accentuand presiunile asupra economiei europene, afectata deja de masuri de austeritate si de pierderea increderii investitorilor pe fondul crizei datoriilor de stat.
Eurostat a anuntat vineri ca estimarea initiala privind inflatia din septembrie din zona euro este de 3%.
Astfel, preturile de consum au inregistrat in aceasta luna cea mai abrupta crestere din octombrie 2008, transmite Bloomberg, potrivit Mediafax.

Economistii estimau stagnarea indicatorului la nivelul de 2,5% din august, potrivit unui sondaj Bloomberg.
Analistii Commerzbank au aratat, intr-o analiza prezentata vineri, ca zona euro "pare pregatita sa intre in recesiune".

"Inflatia din zona euro se va da cu roller-coaster-ul in urmatoarele cateva luni. Trimestrul al treilea se incheie cu majoritatea indicatorilor de crestere la niveluri care indica o incetinire intensa a economiei in zona euro", comenteaza Marco Valli, ecomonist sef pentur zona euro la UniCredit Global Research.

Moneda euro nu a reactionat semnificativ la date, tranzactionandu-se la 1,3549 dolari la ora 12:01, in scadere cu 0,4%.

Eurostat a anuntat vineri, intr-un alt comunicat, ca rata somajului a stagnat in august la 10% in zona euro, respectiv 9,5% in UE. Romania este singurul stat membru in care rata somajului a ramas de asemenea neschimbata.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri