Autoritatile federale americane analizeaza masuri inedite pentru a reduce deficitul bugetar, prin vanzarea unei insule, a sediilor unor tribunale, posibil o pista aeriana, vehicule putin utilizate, drumuri, cladiri, terenuri si chiar frecvente de emisie TV.
Operatiunea este agreata de ambele partide politice, Democrat si Republican, situatie rara la Washington in aceasta perioada, noteaza cotidianul New York Times, potrivit Mediafax.

Insula Plum, pe care statul vrea sa o vanda, face parte din statul New York si este prezentata de autoritatile americane drept 840 de acri (340 de hectare) de "litoral cu nisip, privelisti frumoase si un port". Fost sediu al Centrului pentru Boli ale Animalelor, insula ar putea avea nevoie de "unele remedii pentru probleme biologice".

Vanzarea rapida de proprietati ale statului nu va acoperi nici pe departe deficitul bugetar, propunerea urmand sa aiba un impact modest.

Intrucat statul american detine peste un milion de proprietati, posibilitati sunt destule, afirma sustinatorii proiectului.

Casa Alba anticipeaza ca ar putea obtine pana la 22 de miliarde de dolari in urmatorul deceniu, insa circa 80% din suma ar fi asigurata prin scoaterea la licitatie a frecventelor de emisie TV, despre care presedentia SUA considera ca pot fi folosite pentru internet wireless in banda larga.

Restul de patru miliarde de doalari ar proveni din vanzarea de cladiri si proprietati.

Scoaterea de active publice la licitatie presupune foarte multa birocratie, fiind necesara inclusiv adoptarea unor legi in Congres, noteaza New York Times.

Deficitul bugetar al SUA este estimat la 1.300 de miliarde de dolari pentru anul financiar incheiat la 30 septembrie, respectiv la peste 970 miliarde de dolari pentru urmatoarele 12 luni.

Politicienii republicani au impus in august reduceri de cheltuieli pentru a accepta majorarea plafonului de indatorare a statului, fara de care SUA ar fi intrat in incetare de plati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri