Intre aceste erori se numara nerespectarea metodologiilor in domeniul ratingurilor, faptul ca nu au furnizat la timp si cu acuratete informatii si incapacitatea de a administra conflictele de interese.

Raportul anual al SEC privind agentiile de rating a fost efectuat in conformitate cu o noua lege privind supravegherea financiara, aprobata anul trecut in SUA.

In raportul SEC nu sunt mentionate concret numele agentiilor ale caror decizii sunt discutabile.

Totodata, SEC nu a stabilit ca deficientele mentionate in raport constituie "o incalcare materiala a legii", dar nu a exclus acest fapt in viitor.

"Ne asteptam ca agentiile de rating sa corecteze problemele semnalate la timp si intr-o maniera eficienta si monitorizam progresele in cadrul evaluarii anuale continue", a declarat Norm Champ, director adjunct al departamentului SEC pentru inspectii si evaluari.

Citeste si:

Intre cele 10 agentii de rating analizate se afla Moody’s, Standard&Poor’s si Fitch.

Agentiile de rating au fost criticate pentru ca au alimentat criza financiara prin atribuirea de ratinguri umflate instrumentelor financiare complexe garantate prin ipoteci.

Compania McGraw-Hill a anuntat luni ca SEC ar putea acuza divizia Standard&Poor’s de incalcarea reglementarilor in domeniul instrumentelor financiare.

Directorul SEC pe probleme legate de respectarea prevederilor legale, Robert Khuzami, a declarat recent ca institutia are dificultati in dovedirea incorectitudinilor facute de agentiile de rating, din cauza complexitatii cazurilor.